Våra lokaler

Under 2010 förvärvade vi SVT:s tidigare lokaler på Lugnetområdet och vi invigde i januari 2013 våra nuvarande lokaler, och vi antog då namnet Lugnetkyrkan.

Uthyrning

När vi den 4 september 2011 tog vårt första spadtag så stod det klart föross att Falun saknar en större lokal för konferens, möten, kongress, konserter mm. Vi startade därför Lugnetkyrkan konferens AB som har i uppgift att sköta uthyrning av Lugnetkyrkan på de tider då inte vi som församling använder våra lokaler och utifrån vår uthyrningspolicy som kyrka. Lugnetkyrkan konferens AB ägs till 100 % av församlingen.

Unika lokaler

Våra lokaler håller mycket hög standard i komfort och design. Vi har ett avancerat ljud, ljus och media i våra lokaler och dessa kan utrustas efter behov och önskemål. Vår stora sal rymmer ca 500 sittande personer och kan utökas till upp till ca 800 personer med öppna vikväggar som delar av kyrksal och servering. När vår påbörjade läktare är klar kan vi få in ytterligare ca 200 personer, det innebär att vi är den enda lokalen i Falun/Borlänge som kan ta ca 1000 personer.

Ett unikt läge

Lugnetkyrkan ligger på Lugnetområdet i Falun mitt ibland idrottsarenor, Dalarnas universitet/högskolan, Riks skidstadion och Scandic hotell. Ett stenkast från vägen som förbinder Stockholm och Sälen, riksväg 80 Lugnetleden. Vår kyrka ligger mitt i VM-arenan Lugnet som är en är en unik idrottsarena och en av Europas mest kompletta. 2015 arrangerar Falun skid VM och vi känner oss stolta att få vara en given spelare i nätverket Beyond skiing som Selected supplier.