Nyhetsbrev v 41

Nu i oktober firar Svenskaféet 5 år! Vilken fantastisk gärning som hjälper så många människor. Vi är så tacksamma för alla som tar av sin tid för att hjälpa andra. Vill du också ta göra det? Vi behöver vara fler som hjälps åt, prata med Isac Björklund, Kerstin Wickander eller Åsa Härstedt.

Missionsinfo
Lugnetkyrkan har understött EFK-missionärerna Eva-Lena och Billy i Aten sedan årsskiftet. De har jobbat i över 20 år med mission i Europa och Mellanöstern med inriktning på församlingsplantering och arbete mot människohandel. De har också verkat som ledare för EFKs arbete i region Europa och Mellanöstern. I januari i år påbörjade de en ny period på för dem ny plats – Aten. Aten är Europas fattigaste storstad med stora sociala utmaningar i och med den ekonomiska kraschen i landet, där finns också stora mängder flyktingar som har blivit ”strandade” i staden och varken kan komma vidare eller återvända till sina hemländer. Den evangeliska kyrkan i Grekland är mycket svag och det finns stora utmaningar och möjligheter för evangeliet. Billy och Eva-Lena utgår från en församling som heter Glyfada Christian Center där de jobbar med att stärka och utveckla församlingens arbete. Församlingen är grekisk men möter också mycket människor med flyktingbakgrund och gästarbetare från Asien.

Eva-Lena leder ett sy-projekt för kvinnor som kommer från en bakgrund av sexuellt utnyttjande. I området där hon jobbar finns det 300 bordeller. Tjejerna lär sig sy, en del lär sig läsa och skriva och andra baskunskaper. Varje dag börjar de med att läsa bibeln och prata om det de läst. För att kunna erbjuda kvinnorna en alternativ försörjning driver de ett företag som heter ”Threads of hope”. De syr väskor, förkläden m m som säljs och ger en inkomst till kvinnorna vilket möjliggör för dem att komma ur sitt gamla liv.

Ta med Billy och Eva-Lena i era böner. Be för deras grekiskastudier, om vishet i arbetet i församlingen och för fler dörrar och möjligheter för företaget och syprojektet att utvecklas.

Missionskonferens 2018
För fjärde året i rad arrangeras i höst en konferens om EFKs mission i Ryttargårdskyrkan, Linköping. I år tar vi avstamp i hur vi kan få se fler församlingar förändra sina samhällen. Kom med på lördag 20 oktober och ta med dig dina och din församlings tankar, frågor och bidrag. Tillsammans formar vi EFKs framtida mission!

Händer i Lugnetkyrkan…

Onsdag 10 oktober
13.00-14.00 Middagsbön
17.30-18.00 Barnkörerna Skratt och Bubbel.
18.00-19.00 Kören Hope och dansgruppen JOY.
19.00-21.00 Träff för alla huvudledare

Torsdag 11 oktober
16.00 Ungdomsalpha

Fredag 12 oktober
09.00-11.30 Öppen förskola
19.00 Passion. Missa inte gemensamma aktiviteten 19.15!

Lördag 13 oktober
10.00-12.00 SvensKafé.
15.00 Plusmeny. Tema; “Här för att tjäna”
18.00 Öppen kvällsgudstjänst med Sune Nordin och Mixkören.

09.00-16.00 Höststädningsdag utomhus på Dalagården. Kom med någon timme och tjäna praktiskt på vår gård. Vi bjuder på fika och mat.

Söndag 14 oktober
10.15 Bön inför gudstjänsten
11.00 Gudstjänst med Sune Nordin och LGC. Barnvälsignelse. Nattvard. Full fart. Kyrkfika.
11.00 Gudstjänst i Norslundskyrkan. Adress; Kungsgårdsvägen 34, Norslunds fritidsgård.

Måndag 15 oktober
19.00-21.00 LGC övar

Fredag-Lördag 19-20 oktober
Smaka på retreat på Dalagården. Anmäl dig till info@lugnetkyrkan.se. Ange vid anmälan ev allergier. Max antal platser 30 st.På gång i Lugnetkyrkan…

Söndag 21 oktober

Lördag 10 november


09.00-12.00 Kvinnofrukost. Tema; Ära Gud med din kropp”. Hur kan vi finna hälsa och helhet i en värld av destruktivitet och splittring? Träningspass med Tikva.
Pris 80 kronor. Anmäl till info@lugnetkyrkan.se senast 3 november. Ange vid anmälan ev allergier.

Söndag 18 november
10.00-10.45 Dopskola del I. Vi förbereder för dop Söndag 25 november. Är du intresserad av dopet kontakta någon av våra pastorer.
13.30 Introkurs till församlingen.

Onsdag 21 november
17.30-18.15 Dopskola del II

Söndag 25 november
11.00 Dop i gudstjänsten.
13.15 Ledarfest för alla ledare och hjälpledare i församlingen!

Lördag 26 januari 2019
09.00-17.00 Global Leadership Summit, GLS, i Lugnetkyrkan.
Ordinarie pris: 850 kronor.
Som värdförsamling får alla medlemmar i Lugnetkyrkan deltaga till priset av 550 kronor. Är du ledare i Lugnetkyrkans församling får du delta till det förmånliga priset som är 425 kronor. Lunch och fika ingår i priset.

Anmälan skickar du till info@lugnetkyrkan.se senast 20 december.  Ange även ev allergier vid anmälan. För mer information kontakta Gabriella Haglund eller besök hemsidan; https://www.glssverige.se/

Övrigt

PMU second hand – Vi öppnar en dag till!
Vår PMU-butik är en fantastisk plats! Varje vecka besöker ca 1200 personer vår butik för att handla, fika och mötas. Allt överskott skickas till olika projekt världen över, bland annat via oss i Lugnetkyrkan, men butiken är också en viktig plats för mission i vår stad. Nu öppnar vi upp en dag till för att kunna nå ännu fler!

Var med i det enorma arbete vi gör tillsammans. Kom som volontär, skänk saker och kom och handla! Om du har möjlighet att ge någon timme till butiken, hör av dig till Erik Tegenfeldt. Alla är välkomna!!


___________
Guds välsignelse!
//Expeditionen, Lugnetkyrkan

 

|  Kategori: Nyheter