Nyhetsbrev v 40

Nyhetsbrev

Det är lätt att bli hemmablind ibland. I helgen så fylldes mitt hjärta av tacksamhet när jag tänkte på vilket hjärta och engagemang det finns hos så många i församlingen. En vanlig vecka är vi tillsammans  med och tjänar så  många barn, ungdomar, nysvenska, vuxna mm för att se människor upptäcka vem Jesus är och börja följa och älska honom.
Ca 45000:- till brunnsborrning, matutdelning och extra näring till de barn som drabbats av torkan i Afrika. Det blev resultatet efter barnloppisen i lördags. Stort tack till alla.
I söndagens gudstjänst  hälsades vi  nya medlemmar välkomna till församlingen, familjen Karin och Ernst Nordström med dottern Jenny.

Lördagen 21 oktober
9.30-16.30 Following & Fishing
Tycker du att det är svårt att berätta om din tro? Vet du inte var du ska börja?
Kom och lär dig göra det på ett enkelt och naturligt sätt!  Kursen ger verktyg för att dela evangeliet med människor du inte känner och för att berätta för dina vänner och arbetskamrater.
Vi hoppas att du ska få gå från kursen med en större glädje att få dela och en frimodighet att när tillfälle ges så KAN du dela vad Gud har gjort för dig, och för världen. Välkommen med!

OBS! Anmälan senast 15 oktober till  info@lugnetkyrkan.se

Following-and-Fishing-1024x576.jpg

Händer i Lugnetkyrkan…

Onsdag 4 oktober
13.00 Middagsbön

Torsdag 5 oktober
16.00 Ungdomsalpha. Sista anmälningsdag torsdag 5 oktober till david@lugnetkyrkan.se

Fredag 6 oktober
9.00-11.30 Öppen förskola

Lördag 7 oktober
10.00-12.00 SvensKafé
19.00 L-kafé – unga vuxna

Söndag 8 oktober
10.15 Bön
11.00 Gudstjänst.Besök av Henrik Steen. Nattvard
13.30-15.30 Medlemskurs. Anmälan: info@lugnetkyrkan.se
18.00 Tillbedjan och bön

Onsdag 11 oktober
13.00 Middagsbön

På  gång i Lugnetkyrkan

Söndag 15 oktober
11.00 Gudstjänst. Installation av ny sjukhuspastor, Joachim Elsander, LGC sjunger.

Onsdag 18 oktober
Alla barn som går i åk 4-7 är välkomna att vara med och sätta upp musikalen Pappa panov under hösten.
Onsdag 18 oktober kl 18.00-19.30 ses vi i Studion för mer information.
Obs! Viktigt att alla som vill vara med kommer på träffen eller kontaktar Gabriella. Välkomna!

Pappa Panov Infoträff 2017 ver II.jpg

Onsdag 18 okt kl 19.00
En Lovsång, undervisning och förbönskväll med John Derneborg från Vänersborg.
Tema: Andens gåvor. Att leva i det profetiska och att be för sjuka

Söndag 22 oktober
13.00-14.00 Föräldraforum för dig som har barn och ungdomar i Lugnetkyrkans verksamhet.

Föräldraforum.png

Minibibelskola  i Lugnetkyrkan: Konsten att höra Guds röst

Satsa 2,5 dag på en  minibibelskola i Lugnetkyrkan.  Vill du lära  känna igen Guds röst tydligare och mer konsekvent. Investera tid 16-18 nov i Konsten att höra Guds röst. Du får genuin bibelundervisning, praktiska verktyg och bra vägledning.

Lärare är Kim och Johan Brynte, Anneli Martinsson, Holger Schmidt och Rick Hayes från Skottland.
Mer info: www.lugnetkyrkan.se
Anmäl dig på: event.newwine.se

Söndagarnas predikningar finns nu att lyssna och se på:
Lugnetkyrkan.se/media

Läxfaddrar sökes!
Lugnetkyrkan kommer i kontakt med många utlandsfödda ungdomar i behov av hjälp med läxor.
Som Läxfadder får du kontakt med en ungdom som är i behov av läxhjälp. Ni får sedan tillsammans komma överens om när, var och hur ofta och länge ni vill ses för att tillsammans jobba med ungdomens läxor.
Vill du hjälpa en ung person klara av skolan? Eller känner du någon annan, släkt, granne, vän, arbetskamrat som kan vara intresserad av detta, sprid gärna informationen vidare.

För mer information eller intresseanmälan, kontakta Rebecka Ångman, tel. 073-0639863 eller e-post rebeckaangman@yahoo.se.

Höststädning på Dalagården!
Inbjudan till arbetsdagar på Dalagården.
Datum: 13/10-14/10
Tid: Från kl 17.00 på fredag till lördag ca 17.00.
Plats: Dalagården

Ta vara på detta tillfälle att både träffa trevliga människor och få möjligheten att göra stor nytta på Dalagården. Om man inte har möjlighet att vara med båda dagarna går det utmärkt att komma en av dagarna.
Vi kommer även göra vår höststädning inomhus i samtliga hus och här är det bl.a. dammsugning, damning och fönsterputs som ska göras.
Om vi hinner klart inne finns det även en del utesysslor som man kan jobba med. Dalagården bjuder på mat och boende för alla som kommer. Anmälan senast 10/10 till info@dalagarden.se.
/Daniel Rosén, Dalagården

Falun Outreach
Fredagar 15.45-17.45 samt lördagar 11.00-13.00.
Samlingsplats: Ungdomsvåningen i Centrumkyrkan

PMU second hand
Besök gärna PMU- second hand butiken på Ingarvet.
Öppet tisdagar 14.00-18.00 och lördagar 10.00-14.00.

Guds välsignelse!
//Expeditionen, Lugnetkyrkan