Nyhetsbrev v 13

Nu ställer vi om!

Vi möttes igår i församlingsledningen och tog då beslut om att helt lägga om all verksamhet i församlingen inklusive gudstjänsterna. Bakgrunden är den utvecklingen vi ser såväl i såväl Europa som i Sverige och Dalarna. Vi vill inte bidra till att påskynda smittspridningen, och därför avstår vi större samlingar.

Vi ställer inte in, vi ställer om:
– Gudstjänst ser du via Lugnetkyrkans Youtubekanal där den streamas live. Endast medverkande kommer vara på plats i kyrkan.
– Länk för livestreaming av söndagens gudstjänst på Youtube http://www.youtube.com/channel/UCeUQL99PPGikeLiBwK60vwg/live Om du inte har länken så kan du söka på live@lugnetkyrkan.se i Youtube
– Passion möts utomhus utanför kyrkan nu på fredag kl 18-20. Det grillas hamburgare, aktivitet och andakt.
– Barnkören Smile och dansgruppen Joy pausas tills vidare.
– Full fart blir inte i kyrkan, men vi kommer anpassa gudstjänstens första 15 minuter så att barnen ska kunna inkluderas.
– Svenskaféet är pausat tills vidare.
– LGC – Lugnet Gospel Choir är pausad tills vidare.

Följande verksamhet fortsätter tills vi kommer med annan information:
– Bönesamlingarna söndagar kl 18-19, onsdagar kl 06.30-07.30 och kl 10-11 blir i kyrkan.
– Ungdomsalpha är en mindre grupp och möts på torsdag denna vecka.
– Husgrupperna avgör själv hur och om de vill mötas.
– Öppna förskolan fredag kl 09.00 och vi meddelar hur det blir framöver.
– JC lördag flyttat till 9 maj. Vi kommer att vara utomhus.

För dessa samlingar gäller våra regler som vi skrev förra veckans nyhetsbrev:
– Alla i riskgrupperna ska stanna hemma.
– Alla över 70 år ska stanna hemma.
– Alla med symptom som feber, hosta, andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk ska stanna hemma. Ni som har blivit friska efter sådana besvär ska vänta minst 48 timmar innan ni deltar i verksamheten.
– Ingen handhälsar eller kramar någon annan.
– Allt vi gör är frivilligt och ingen ska på något sätt känna press att delta i en aktivitet.

Nu får vi umgås och mötas via telefon, messenger, facetime, snapchat, skype eller annat. Gör det!

Följande är inställd:
– Loppisen den 28 mars.
– Missionärsbesök av Andreas Dagernäs från EFKs den 28-29 mars.
– Öppen träff med församlingsledningen den 31 mars.
– Ledarhelgen 3-5 april med besök av Sune Nordin.
– Församlingsforum den 4 april.
– Plusmenyn den 18-19 april med besök av Jan Erixon.

Dalasalen
Många företag har det tufft just nu. Dalasalen har stängt restaurangen på Lugnetkyrkan men det är möjligt att hämta matlådor på Dalasalen regementet. Var gärna med och fortsätta stödja vår restauratör genom att köpa en lunchlåda. De har även utkörning av lunchlådor vid beställning av minst 10 lådor. Tfn 023-183 82.

Ge din gåva till församlingen
Det är viktigt att vi alla fortsätter att bära församlingen ekonomiskt, nu när vi har gudstjänster på nätet. Du ger din gåva när som helst och på det sätt som passar dig bäst:
Lugnetkyrkans swish 123 161 51 11
Lugnetkyrkans Bankgiro 762 – 5387
Lugnetkyrkans bankkonto SEB clearingnr: 5406 kontonr: 10 290 10

Övrigt…

PMU
VÅRT BISTÅND BEHÖVS – BLI TILLFÄLLIG VOLONTÄR

Många av våra volontärer ingår i riskgruppen för COVID-19 och måste nu stanna hemma. Syftet med vår verksamhet är att ge bistånd till behövande över hela världen.
Har du möjlighet att hjälpa oss tillfälligt? Vi vädjar till dig som är frisk och inte ingår i riskgruppen. Kontakta sandra.waldon@pmu.se om du har möjlighet att hjälpa till.

Söndagarnas predikningar finns att lyssna och se på: Lugnetkyrkan.se/media

Länk för livestreaming av söndagens gudstjänst på Youtube:
Om du inte har länken så kan du söka på live@lugnetkyrkan.se i Youtube. Du kan även prenumerera på kanalen så dyker det automatiskt upp en påminnelse när vi går live på Gudstjänsten.

______________
Guds välsignelse