Ledig tjänst

Föreståndare 100 %

LUGNETKYRKAN, FALUN, är en EFK-församling på ca 480 medlemmar i olika åldrar, som vill leda människor in i en växande relation med Jesus Kristus och vara en församling för nästa generation. Vi har ett omfattande barn- och ungdomsarbete, ett rikt musikliv och ett stort socialt arbete bland nysvenskar. En majoritet av församlingens medlemmar är också aktiva i en husgrupp. Sedan några år tillbaka finns vi på Lugnetområdet. Det är vår fasta övertygelse att Falun och vår region har fler människor som behöver få möta Jesus genom oss, samtidigt som vi som troende fördjupas i vår relation till Honom och till varandra. Tillsammans med varandra och den helige Ande vill vi se Guds rike komma både i våra gudstjänster och i vår vardag.

Vi vill fortsätta fungera som en förrådsförsamling i regionen och stötta befintliga församlingar. I nuläget har vi en församlingsplantering igång men vi tror att det kan bli fler framöver. Nu söker vi en ny föreståndare till vår församling.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som pastor innebär bland annat att:
– tillsammans med övriga pastorsteamet samt församlingsledningen, genom ordet och bönen, leda församlingens andliga utveckling och väg framåt,
– tillsammans med pastorsteamet stå för förkunnelse, operativt leda, planera och utforma våra gudstjänster och övrig undervisning,
– arbeta med social omsorg och själavård,
– vara arbetsledare för de övriga anställda i Lugnetkyrkan.

Du kommer att ingå i ett team med för närvarande fyra anställda och du kommer samverka med såväl övriga anställda som andra ledare. Du förväntas ta ett huvudansvar för att leda församlingen visionärt och ha en god förmåga att se helheten.

KVALIFIKATIONER
– Du har pastorsutbildning och/eller erfarenhet av att arbeta som pastor i församling.
– Du följer Jesus och kan inspirera och leda andra att göra det.
– Du har omsorg om människor och god förmåga att kommunicera och samarbeta.
– Du har ledaregenskaper och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
– Du har förmåga att entusiasmera, leda och motivera andra ledare.
– Du har erfarenhet av arbetsledning.
– Du uppskattar att vara en del av ett team snarare än att jobba ensam. Du är hängiven i att utbreda Guds rike i staden och regionen, och att du har god förmåga att förkunna evangelium i den tid vi lever i.

Vi förutsätter att du delar EFK:s teologiska profil och församlingens vision och värderingar. Du bör dela uppfattningen att husgruppen är en nödvändig ingrediens i en församling.

UPPLYSNINGAR OCH ANSÖKAN

Upplysningar kan lämnas av Helene Sedelius (vice ordf), 070-6969334, h_sedelius@hotmail.com eller Charlotte Hopstadius (församlingsledare), 073-7015438.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan med personligt brev, meritförteckning och referenser skickas senast 22 mars 2019 till Lugnetkyrkan, Lugnetvägen 1, 79131 Falun, eller till h_sedelius@hotmail.com.