Flyktingguide

Många flyktingar saknar kontakter med svenskar men vill ha det. Vill du bli den kontakten?

Det är okomplicerat. Du anmäler dig på denna blankett (Microsoft Word-fil) eller denna (PDF) och skickar den till samordnaren Silas Valério.

På samma sätt anmäler sig de nyanlända här (Microsoft Word-fil) eller här (PDF). Utifrån bådas önskemål, erfarenheter och intressen matchar och sammanför vi er. I övrigt träffas ni på fritiden, så länge och så ofta ni vill.

Hållbarhetsråden i Falu kommun har gort det möjligt att under 2017 och 2018 driva projektet flyktingguide som är ett sammarbete mellan Lugnetkyrkan och Arbetsmarknads-, integrations- och kompetensförvaltningen (AIK) på Falu Kommun.

Utbildningsdag

Den 3 februari 10.00-14.00 i Lugnetkyrkan är det utbildningsdag för flyktingguider, läs om program och anmälan här.

Kontakt i Falun: Silas Valerio, silas.valerio@lugnetkyrkan.se, 073-618 05 85
Lugnetvägen 1, 791 31 Falun